Minden idők legextravagánsabb rock-koncertje

Infostart
2006. február 17. 19:05
Már csak egy nap és megrendezik minden idők egyik legnagyobb rock-koncertjét a brazíliai Rio de Janeiróban. A Rolling Stones ingyenes előadására közel két millió embert várnak a Copacabana tengerpartjára.

Egy nappal minden idők egyik legnagyobb koncertje előtt már rajongók ezrei táboroznak a brazíliai Rio de Janeiro tengerpartján, hogy részesei lehessenek a Rolling Stones előadásának.

A legendás zenekar legújabb lemeze, a Bigger Bang turnéjának keretében lép fel a Copacabanán szombat este. Az együttes tagjai péntek reggel érkeztek meg a riói Antonio Carlos Jobim nemzetközi repülőtérre, majd egy 15 autóból, 30 motorból álló konvojjal a Copacabana Palace hotelbe hajtottak, ahol már rajongók tucatjai várták őket.

Egyes rajongók már csütörtök hajnalban letáboroztak a koncert helyszínén, hogy minél jobb helyet szerezhessenek. "Hajnal öt óra óta itt vagyunk és csak annyi időre hagyjuk itt a helyünket, amíg megfürdünk az óceánban" - mondta egyikük, Rodrigo Barduco.

Vannak ugyanakkor olyan rajongók is, akik végül úgy döntöttek, hogy nem mennek ki a rock-történelminek várt eseményre, mivel félnek a túl nagy tömegtől.

A szervezőknek is gondot okoz a rengeteg ember, elsősorban attól félnek, hogy erőszak zavarhatja meg a koncertet. Erre már most is utalnak jelek, csütörtökön például hatan haltak meg egy bandaháború kapcsán kirobbant lövöldözésben.