eur:
393.24
usd:
368.27
bux:
66067.88
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Szél Bernadett: új politika, új irány, új vezető

Szél Bernadett: új politika, új irány, új vezető

Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint teljes korszakváltás szolgálja az ország érdekeit, új alapokra kell helyezni mindent.

A teljes korszakváltás szolgálja az ország érdekeit, új alapokra kell helyezni mindent - fogalmazott Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje országértékelő beszédében. A politikus élesen bírálta Orbán Viktort és a jelenlegi kormányt, de a rendszerváltás óta eltelt 28 évet is. 

Új vélte, hogy Magyarország a régió Svájca lehet, de a sikertörténethez új generációs politikusokra van szükség, akik új szerződést kötnek az emberekkel. 

 Azt hangsúlyozta, hogy április 8-án az emberek nem csak a következő négy évről, hanem a következő évtizedekről döntenek. Hozzátette: az is dönt, aki otthon marad. 

Minden magyar miniszterelnöke lenne

Az LMP miniszterelnök-jelöltje szombati, budapesti országértékelő beszédében - idézve Antall József egykori miniszterelnököt - úgy fogalmazott: 15 millió magyar miniszterelnöke kíván lenni, de nemcsak a határon túli millióké, hanem az országot elhagyó százezreké is. Szerinte ugyanakkor Orbán Viktor 2 millió ember miniszterelnöke csupán, őt csak azok érdeklik, akik a Fideszre szavaznak.

Jelenleg Magyarországon nincs kormányzás - vélekedett -, most ugyanis a propaganda mondja meg a kormánynak, hogy mit kell tennie. Leszögezte azt is: ha ez a kormány elveszíti a bizalmat, tagjaira nem az ellenzéki lét vár, hanem a börtön.

Normális bérek

Szél Bernadett a normális bérek biztosítását nevezte az LMP-program alapvetésének, de kijelentette azt is: az LMP-nek elege van mind a kormányzati, mind az ellenzéki térfélen zajló teszetoszaságból.

Az ellenzéki párt társelnöke bírálta a kormány családpolitikáját, mert az ország szerinte nem jutott ki a demográfiai krízisből, de azt is felhozta, hogy 2010 óta szerinte megduplázódott a dolgozó szegények száma. Úgy látta: még senki olyan messze nem távolodott el a helyes úttól, mint Orbán Viktor, aki csak akkor tudja Magyarországon tartani az embereket, ha a nyugati határra is kerítést épít.

A kormánypropaganda a kudarc bizonyítéka

A kormányzati propagandát nevezte a kudarc egyértelmű bizonyítékának: már azt sem mondják, hogy Magyarország jobban teljesít, csupán annyit, hogy "Soros György van, veszély és felháborodás".

"A valóság azonban mindig legyőzi a hazugságot"

- fogalmazott, és az LMP-t, valamint az Új Kezdetet nevezte azon tömörüléseknek, akik őrzik az értékeket, akiket nem tudtak megvenni, megfenyegetni, és akik nem adták fel. "Nem lettünk fiatal liberális rendszerváltókból idősödő demokráciagyilkos tolvajokká" - hangoztatta.

Az LMP nem kíván harcolni sem a Fidesz propaganda-hazugságával, de a többi ellenzéki párttal sem, mert annak is csak a Fidesz örül. Nem kötnek elvtelen kompromisszumokat - mondta -, és nem dőlnek be a többi ellenzéki párt trükkjének, akik csupán támadták őket, és rájuk akarták kényszeríteni, hogy ugyanazt tegye az LMP is, mint ők. De ha nem a választópolgárok döntenek, hanem a pártok titkos tárgyalásokon, akkor nem látszik a teljesítmény - szögezte le.

Hozzátette: változtatni kívánnak azon, hogy a politikusok csak magukkal vannak elfoglalva, mert az emberek az elmúlt 28 évben mellékszereplők lettek a saját országukban. Kijelentette ugyanakkor, hogy az LMP mindazokkal tud együttműködni, akik korszakváltást akarnak - mondta.

"Mi foglalkozunk nőügyekkel" - sorolta programjuk elemeit, hozzátéve: véget ért a korszak, amikor politikus urak üzenik meg a nőknek, hogy hol a helyük, de szólt arról is, hogy a büdzsé 20 százalékát az oktatásra költenék és jelentős béremelést valósítanának meg az egészségügyben.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Mutatunk egy részvényt, amivel meg lehet játszani a következő Nagy Bummot

Mutatunk egy részvényt, amivel meg lehet játszani a következő Nagy Bummot

Ha igazán izgalmas tőzsdei befektetéseket keresünk, akkor néha érdemes lehet kitágítani a fókuszunkat a megszokott „állampapír-OTP-nagy amerikai cégek" nexusából, és akár egészen távoli országok részvénypiacain is körülnézni. Elemzésünkben pontosan erre teszünk kísérletet, egy olyan ország egyik legizgalmasabb iparágából szemezgetünk, amely számos elemzők várakozása alapján óriási növekedés és gazdasági fejlődés előtt áll.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×