Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyurcsány: nem alkuszunk

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Feljelentést tesz a volt kormányfő a Miniszterelnökséget vezető miniszter ellen az Elios-ügy kapcsán.

Az Elios hódmezővásárhelyi pályázatával kapcsolatban is gondokat tárt fel az uniós csalás elleni hivatal, az OLAF – írta a 24.hu. A 2010-ben elnyert közbeszerzés idején még nem Eliosnak, hanem ES Holding Zrt. hívták a céget.

Egy tavalyi kormányinfón Lázár János azt mondta: „Tiborcz Istvánt ismerem polgármester koromból. (...) Közösen találtuk ki, hogy Hódmezővásárhelyen hogy fogjuk a közvilágítást modernizálni, ami nagyszerű program volt.”

Ezek után döntött úgy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, hogy feljelentést tesz. „Ez nem személyes ügy. Csak nem alkuszunk. Mert harc van az igazságért, a törvényességért” – írta közösségi oldalán.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az OLAF-jelentésről egyébként azt mondta korábban a Hír TV-nek, nincs szó bűnszövetkezetről az Elios korábbi közbeszerzéseit érintő jelentésben. A jelentésben csak ajánlásokat tesz az uniós szerv – tette hozzá.

Az Elios-ügy szóba került Tuzson Bence államtitkár vasárnapi sajtótájékoztatóján is. Mint mondta, a kormányzat hivatalosan az Európai Bizottsággal áll kapcsolatban, így megvárják a bizottság álláspontját, arra kívánnak reagálni, sajtópletykákra nem válaszolnak. Hangsúlyozta: a törvényesség minden beszerzésnél fontos a kormányzat számára. Az említett kérdések már felvetődtek, a vizsgálatokat lefolytatták, és nem találtak szabálytalanságokat, ám azok - mivel kampány van - megismételhetők - fogalmazott Tuzson Bence.