eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

IKSZ: zárják ki az MSZP-ből Simon Józsefet, léptessék vissza a Momentum pécsi elnökét!

Simon József, az MSZP elnökségi tagjának a pártból való kizárására szólította fel a szocialistákat szombaton az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke. Nacsa Lőrinc egyúttal Nemes Balázs, a Momentum Mozgalom városi elnökének és a párt országgyűlési képviselőjelöltjének visszaléptetését is követelte a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján.

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: az elmúlt napokban két olyan megnyilvánulás is napvilágot látott, amely megmutatta, hogy a pécsiek a jelenleginél "sokkal jobb" ellenzéket érdemelnek.

"Nemes Balázs egy előkerült internetes rádióadásban vállalhatatlan kijelentéseket tett, magyar emberek ellen uszított és gyűlöletet keltett, (.) a fizikai erőszakot is támogatva, antiszemita kiszólásokkal tarkítva" - fogalmazott az IKSZ elnöke.

Az Origo pénteken azt írta, hogy Nemes Balázs Izrael, a zsidók és a melegek ellen is beszélt egy 2010-es hangfelvételen.

Nacsa Lőrinc szerint újra kiderült, hogy a Momentum álságos, álszent politikát folytat, továbbá végrehajtaná a kvótadöntést és bevándorlókat telepítene Magyarországra, "közben pedig saját honfitársaik ellen uszítanak". "Felháborító, hogy a párt ilyen jelöltekkel kampányol" - hangoztatta.

Az IKSZ elnöke emlékeztetett arra is, hogy Simon József, a szocialisták pécsi elnökségének tagja a Pesti Srácok Facebook-oldalán megjelent cikk alatti bejegyzésében egy olyan képet tett közzé, amely főbe lőve ábrázolja Orbán Viktor miniszterelnököt, és az a felirat olvasható rajta, hogy "Keresd a hibát! Én nem találtam".

Simon József korábban Tóth Bertalan, az MSZP parlamenti frakcióvezetőjének kampányfőnöke volt - tette hozzá.

Arra szólította fel Karácsony Gergelyt, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét, valamint Molnár Gyula szocialista pártelnököt, hogy zárják ki Simon Józsefet a pártból és a nevében kérjenek bocsánatot.

Az IKSZ elnöke úgy vélekedett, ha az MSZP kerülne ismét kormányra, akkor Magyarország "bevándorlóországgá" válna, a magyar embereknek pedig megszorításokkal és eladósodással kellene szembenézniük. Az ország biztonságát, a közösen elért eredményeket, Magyarország szuverenitásának megerősítését csak a kormánypártok tudják garantálni - jelentette ki Nacsa Lőrinc.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×