Elfogadták a Fidesz-KDNP országos listáját

Infostart / InfoRádió - Németh Zoltán
2018. február 26. 21:07
Elfogadta a Fidesz országos választmánya a párt országos listáját. Lázár János nincs benne az első tízben, de sajtóinformációk szerint nem szeretne bekerülni a listáról, ha nem nyer egyéni mandátumot Hódmezővásárhelyen.

Fontos városnak nevezte Hódmezővásárhelyet a miniszterelnök, és sok sikert kívánt a vasárnap megválasztott, ellenzéki támogatású független polgármesternek. Orbán Viktor a Fidesz választmányi ülése előtt a hvg.hu-nak azt mondta: továbbra is mindent megtesznek a település fejlődéséért.

Ha mi nyerni akartunk, a mi közösségünknek kétszer, háromszor annyi energiát kellett mozgósítania, mint az ellenfeleinknek. Ez most is így van, kettőzött erővel kell dolgoznunk, ez a tanulság, és ezen fogunk dolgozni” - fejtette ki.

A miniszterelnök szerint a kormánypártoknak szembe kell nézniük az ellenfeleikkel, és el kell hárítaniuk a veszélyt, hogy azok kapjanak Magyarországon támogatást, akik bevándorlóországgá akarják tenni az országot.

„Az én számomra a választás tétje nem változott: egyetlen dologról szól, hogy bevándorlóországgá alakulunk-e a választás eredményeképpen vagy nem" - emelte ki.

Az atv.hu információi alapján Lázár János nem került fel a Fidesz-KDNP országos listája első tíz helyének egyikére sem. A Miniszterelnökség vezetője állítólag úgy fogalmazott: ha nem győz április 8-án egyéniben Hódmezővásárhelyen, illetve a körzetben, listás mandátummal nem szeretne képviselő lenni.

Az InfoRádiónak is megerősítették, hogy a hétfőn elfogadott lista élén a pártpolitikus közjogi méltóságok, illetve a Fidesz és a kereszténydemokraták vezetői állnak. Tehát Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Kövér László, Novák Katalin, Varga Mihály, Gulyás Gergely, Kubatov Gábor, Németh Szilárd, Balog Zoltán és Harrach Péter szerepel az első 10-ben. Ezt követően az első 20-ban a miniszterek közül Lázár János szerepel a az első helyen, őt követi Rogán Antal, és a többi tárcavezető. Az első 40 között van Lezsák Sándor, Jakab István, Győrffy Balázs, Turi-Kovács Béla, Szatmáry Kristóf, és Farkas Flórián is.