Húsz hely nevezett összesen 36 ételt az év strandétele versenyre. A nevezési feltételek alapján nemcsak egészséges, lehetőleg helyi alapanyagokból készített, de ezen túlemenően kimondottan kreatív és a strandgasztronómiát megújító ételeket vár a versenyt kiíró Balatoni Kör, amelynek tagjai július végére zsűrizték végig a nevezett ételeket – írja a hirbalaton.hu.
Kardos Gábor, az év strandétele ötletgazdája kiemelte: idén is kifejezetten erős volt a mezőny, a már korábbi években díjazott legismertebb beach food helyek mellett jó pár újabb is bizonyította, hogy a csúcsminőségben is kifejezetten erős a verseny.
Idén a következő kilenc hely jutott be az augusztus 6-án tartandó döntőbe (némelyikük több étellel) – az idei díjazottakat augusztus 7-én hirdetik ki:
- A Pizza Sztori, Balatonmáriafürdő – Harcsa Supplí
- Bl Yachtclub, Balatonlelle – Rántott kolbász, illetve rántott tofu Bao
- Club Tihany – Beach Grill – Mogyorós ropogós pisztráng „tökfőzelék”, currys barack, csíkos lángossal
- Fogas Bisztró Alsóörs – Harcsa Csevap, Rántott tej
- Julcsi Kalácsoda, Siófok-Szabadifürdő – Sós-sajtos BBQ húsos kürtős coleslow-val és Aranygaluskalács
- Kicsi Csóka bisztró, Balatongyörök – Bivalytatár, velős csont csónakban, burgonya gratin
- Lángos World, Balatonmáriafürdő – Lángos-evezős pisztráng csónak; Lángos-evezős Cseng Curry csirkés csónak
- Mónisüti, Gyenesdiás – Granola Optimist
- Szevasztok Bisztró, Balatonszárszó – Faszénen sült tokhal ratatouille