Nyitókép: szekesfehervar.hu

Felébresztették a szörnyű baleset után a 16 éves fiút - megszólalt az édesanyja

Infostart
2024. október 20. 08:17
Felébresztették a mélyaltatásból azt a 16 éves fiút, aki a zebrán gázolt el egy autós Székesfehérváron közel két hete.

A fiatalt életveszélyes állapotban szállították kórházba, sérülései olyan súlyosak, hogy az orvosok nem tudják megmondani, hogy hogyan alakul a későbbiekben az állapota. A sofőr elmenekült a helyszínről, majd később jelentkezett a rendőrségen.

A baleset során Ádám több métert repült, majd az aszfaltra zuhant. A fiú agya több helyen bevérzett, az orvosok mélyaltatásban, folyamatos kontroll alatt tartják. szombaton ébresztették fel, de szondán keresztül táplálják, mert nem tud nyelni.

“A kérdésemre, hogy miért nem tud beszélni, az orvos azt mondta, mert agysérülése van” – mondta a fiú édesanyja. Beatrix arról is beszélt, hogy gyermekét továbbra is az intenzív osztályon ápolják, az orvosok azt mondták, hogy az állapota ideális esetben jobbra fordulhat, de sajnos az ellenkezője is megtörténhet.

Az orvosok azt mondták, ha szállítható állapotba kerül a fiú, akkor egy rehabilitációs intézetbe viszik.

“Tudom, érzem, minden jóra fordul, a fiam egy napon hazajöhet”

- olvasható a budapestkornyeke.hu összefoglalójában, amelyben az édesanyát többször is idézik.

A Tények arról számolt be: az ébresztés sikeres volt, sőt, a lélegeztetőgépről is levették. Édesanyja elárulta: folytak a fiú könnyei, miután magához tért.

A baleset kapcsán segítségnyújtás elmulasztása bűntett és közúti baleset gondatlan okozása vétség gyanúja miatt folyik nyomozás. Ittasság gyanúja nem merült fel, de szemtanúkat keres a rendőrség.