Nyitókép: Forrás: ÖBB / Wikipédia

Hegyeshalomtól Békéscsabáig - A sorozatos betlik napja volt a szombat a MÁV-nál

Infostart
2024. október 12. 20:05
Hegyeshalomnál több, egymástól független hibát is összehozott a vasúttársaság. Csárdaszállásnál a Békés IC utasai vesztegeltek egy ideig.

A vasúttársaság közléseire hivatkozva a 444 összeszedte a MÁV komolyabb szombati meghibásodásait.

Reggel 7 óra előtt a Debrecenből Budapestre tartó Cívis InterRégió mozdonya adta meg magát Ceglédnél, az utasok a Z70-es zónázóra szorultak, hogy a Nyugatiig eljussanak.

A nyugati országrész sem maradt ki, a Szigetvárra tartó Pannónia InterRégió és a Keszthely felé indítandó Lesence expresszt sem tudták időben elindítani Szombathelyről, 30, majd 70 percet vesztegeltek az utasok az indulási helyen.

Aztán jött az 1-es fővonal hibája, Hegyeshalomnál egy Railjet mozdonya hibásodott meg, motorvonat bevetésére volt szükség, ez 40 percébe került az utasoknak, a szembejövők pedig motorvonattal kellett, hogy eljussanak Ausztriáig, a Railjet mozdonya maradt a helyén.

Kora délután újabb mozdonyhiba történt, a Békés IC Csárdaszállásnál megállt, az utasok ott vártak egy órát, hogy eljussanak Budapestre.

"Habként a tortán" Hegyeshalom állomáson egy felsővezeték is meghibásodott, emiatt a Tisza EC 30, egy Railjet 40, egy RegioJet pedig 50 perc késést hozott össze.