Nyitókép: YouTube/Evelin Vanda Vogel

Vogel Evelin: Magyar Péter ezt nem engedheti meg magának

Infostart
2024. október 11. 12:03
Magyar Péter volt barátnője megindokolta, miért állt nyilvánosság elé.

Vogel Evelin pénteken közzétett egy felvételt a YouTube-csatornáján. Állítása szerint az Indexnek adott interjú óta rengetegen keresték meg azzal a kérdéssel, hogy miért állt a nyilvánosság elé.

"Péter átlépett egy határt. Egy olyan határt, amit azt gondolom, hogy senki nem engedhet meg magának. Főleg nem egy olyan ember, aki azt mondja magáról úton-útfélen, hogy emberséges, empatikus, hogy az emberekért van, hoz meg áldozatokat" – fogalmazott Vogel Evelin.

Arról beszélt, hogy pár hete Magyar Péter megkérte arra, hogy menjen el hozzá, vigye el a nála maradt dolgait. Amikor megérkezett, behívta a házba, ahol – mint kiderült utólag – Radnai Márk is ott volt.

"Becsukta az ajtót, lement a konyhába, majd feljött a Márkkal, és egy papírral a kezében. A papíron az állt, hogy tudják, hogy én mit tettem, hogy mi van nálam, és hogyha nem csinálom azt, amit mondanak, hogyha nem segítek nekik, akkor tönkreteszik az életemet, börtönbe juttatnak" – ecsetelte a történteket.

"Fenyegetve, ellentmondást nem tűrő hangon vádoltak, fantazmagóriáltak és gyanúsítottak mindennel is" – mondta Vogel Evelin. Állítása szerint Magyarék azzal vádolták, hogy az elejétől kezdve kém volt, a Fidesznek dolgozik, és hogy elárulta őket.

Vogel szerint ekkor jött el az a pont, amikor elhatározta, hogy beszélni fog, hogy megmutassa "Magyar Péter igazi arcát." Beszélt néhány "tiszással", akik hasonló élményekről számoltak be, ez is közrejátszott abban, hogy végül felkeresett néhány újságírót.

"Higgyétek el, én nem akarom elvenni a változás reményét vagy lehetőségét. De azt gondolom, hogy nagyon nem mindegy, hogy ki és milyen értékek mentén szeretne változást hozni ebbe az országba" – indokolta döntéseit Vogel Evelin. Mint mondta, azért kezdett dolgozni Magyar Péterrel, hogy "a magyar politika egy több mint egy évtizedes válság után elindulhasson egy békés reform útján", és ő ebben a változásban még mindig hisz, de attól tart, hogy "éppen Péter személyisége az, ami ennek útjába áll".