Nyitókép: police.hu

Lapértesülés: Jenő eltűnt, majd megkerült polgármestere búcsúlevelet is hagyott

Infostart
2024. október 9. 14:58
Továbbra sem tudni, mi is történt Jenő újraválasztott polgármesterével, de lapértesülések szerint nyomozás folyik ellene. Az 50 éves politikust egy szegedi hotelben találták meg, rossz állapotban. Csütörtökön derül ki, hogy Jenő településen megtartják-e a képviselő-testület alakuló ülését.

Egy korábbi uniós pályázat elszámolása miatt indult nyomozás Jenő település újraválasztott polgármestere ellen – tudta meg az Index. Kerekes Ildikó egy másik önkormányzatnál volt pénzügyi vezető, ahol az uniós pályázatokat kezelte. Helyi forrásainktól úgy tudjuk, hogy egy vállalkozó jelentette fel az 50 éves hölgyet.

Mint arról az Infostart is beszámolt, az újraválasztott polgármestert szombaton kezdte el keresni a rendőrség, kedden pedig lekerült az eltűnt személyek listájáról. Az önkormányzat arról tájékoztatta a sajtót, hogy hétfő éjjel találták meg az eltűnt első embert.

A lap azt írja,

értesüléseik szerint a polgármestert hiányos öltözetben, közszereplőhöz méltatlan módon találták meg egy szegedi szállodában, és búcsúlevelet is találtak nála.

Jenő községben október 10-én, csütörtökön lesz a képviselőtestület alakuló ülése. Mint írják, kérdéses, hogy a polgármester lesz-e olyan állapotban, hogy részt vegyen rajta. A lap információi szerint egy "B" tervre is szükség lesz arra az esetre, ha a nyomozás vagy az egészségi állapota miatt a polgármester lemondani kényszerül. Ilyen esetben meg kell ismételni az önkormányzati választást.

Mint írják, Kerekes Ildikó a júniusi választásokon magabiztosan őrizte meg polgármesteri székét a Székesfehérvárhoz közel található településen. A csaknem 1200 fős falu lakóinak több mint 51 százaléka szavazott rá, míg a második helyezett Keserü Imre 33 százalékot kapott. Bár a politikus a polgármester-választáson függetlenként indult el 2024-ben, mégis a Fidesz–KDNP színeiben szerepelt a vármegyei listán.

Ha segítségre van szüksége

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!