Nyitókép: Magyar Közút

Óriási baj lett a figyelmetlen sávváltásból az M0-son – videó

Infostart
2024. október 8. 06:13
A vétkes egy nagyobb jármű mögül váltott sávot, és valószínűleg nem számított rá, hogy a lehajtón egy másik autó halad előtte, amibe nagy sebességgel hátulról csúnyán beleszállt.

Súlyos balesetet okozott az M0-s autóúton egy BMW sofőrje, aki csúnyán elmérte a sávváltást és miután kitért a külső sávba, hátulról beleszállt egy Suzuki SX4 S-Crossba. Az esetről videófelvétel is készült, melyet a Magyar Közút osztott meg Facebook-oldalán.

A forgalomfigyelő kamerák által készített felvétel alapján az valószínűsíthető, hogy a balesetet okozó kocsi egy nagyobb jármű mögül váltott sávot, de a sofőr nem számított rá, hogy a lehajtón egy másik autó halad előtte vagy feltorlódhat a sor.

A közútkezelő kiemelte, az ütközés után a vétkes legalább megkérdezte a Suzuki sofőrjétől, hogy jól van-e. A tűzoltók kiérkezéséhez rendőri segítségre volt szükség, majd a mentők távozása sem volt zökkenőmentes. A Magyar Közút figyelmeztetett, a most történtek is bizonyítják, mennyire fontos a biztonsági folyosók kialakítása a gyorsforgalmi utakon.