Nyitókép: Orbán Viktor/Facebook

Orbán Viktort az Európai Parlamentben kérdezik: "lökdösődés és csihi-puhi lesz"

Infostart
2024. október 8. 13:54
A magyar miniszterelnök a tervek szerint két órán keresztül válaszol majd az újságírói kérdésekre az Európai Parlamentben kedd délután. A magyar kormányfő egy nappal azelőtt áll a kamerák elé, hogy az EP-ben ismertetné a magyar soros elnökség programját.

Orbán Viktor nemrégiben egy videót tett közzé a közösségi oldalán, amelyben egy repülőről jelentkezett be, miután megérkezett Strasbourgba. A kormányfő szerint Európa súlyos bajoktól szenved: a migráció miatt és a gazdasági teljesítmény is hanyatlik. Hozzátette: Strasbourgban lesz „egy kis lökdösődés és csihi-puhi, ahogy szokott lenni”.

A kormányfő várhatóan 14.30-tól tart nemzetközi sajtótájékoztatót a francia városban. Az eseményről, amelyet élőben közvetíti az InfoRádió – a netes adás itt hallgatható –, az Infostarton folyamatosan frissülő cikkben tudósítunk.

A sajtótájékoztatóról először az uniós ügyekben mindig jártas Politico hírlevele számolt be, ugyanakkor azt az Indexnek a miniszterelnök sajtófőnöke is megerősítette, aki azt is elárulta, Orbán Viktor mellett a Fidesz EP-képviselője és egyben egyik alelnöke, Gál Kinga foglal helyet majd a pulpituson.

Szerdán az Európai Parlament plenáris vitáját rendezik meg. A Strasbourgban ülésező parlament meghallgatja Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját