Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Török Gábor véleményezte a köztévé előtti tüntetést

Infostart
2024. október 6. 19:59
Soha nem volt politikafüggetlen a magyar állami média, akárki volt hatalmon – erről posztolt vasárnap Török Gábor politikai elemző, reflektálva Magyar Péterék szombati, az MTVA-székháznál tartott tüntetésére.

A hvg.hu által összefoglalt posztban az elemző arról ír, hogy mindig politikai szempontok határozták meg, hogy kik, mikor és mennyit beszélhetnek a köztévén, így azt is, hogy kiket hívnak be a politikai elemzők közül.

“Volt olyan, hogy egy választási műsorhoz az utolsó pillanatban taxival kellett Bécsből hazafuvarozni egy baloldali kollégát, mert valakik úgy találták, hogy a megadott elemzői csapat nem eléggé „reprezentatív” – írja a politológus. De az is előfordult szerinte, hogy egy idő után cserélni kellett a kormánypárti kollégát, mert nem volt annyira „markáns”, hogy kiegyenlítsen.

Az elemző szerint az az alapkérdés, hogy legyen-e a mindenkori kormány szócsöve, a hatalmi zsákmány része a közmédia. Szerinte “nem szentségtörés erre a kérdésre igennel válaszolni”, mert van abban igazság, hogy ez egy tisztább, világosabb helyzet: aki nyer, viheti, nem kell elbábozni a közszolgálatiságot, nem kell állandó vitákat folytatni a helyes arányokról.

De Török Gábor szerint az is egy tiszta megoldás lehet, ha megszüntetjük a közpénzek milliárdjait felemésztő közmédiát, csak éppen erre semmi esély nincs.