Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Komoly kritikát kapott Magyar Péter a volt városvezetőtől

Infostart
2024. szeptember 14. 14:50
Demszky Gábor szerint a Tisza párt elnökének ehamarkodott és részben ostoba a Budapest-programja

Aki soha nem kormányzott nagyvárost, nem tudja, mi az urbanisztika, mik a fejlesztés és működtetés összefüggései, az ne nyilatkozzon erről vagy alkalmazzon olyan tanácsadókat, akik mindezt tudják. Éppen ezért elhamarkodottnak és részben ostobának tartja Magyar Péter Budapesttel kapcsolatos elképzelését Budapest volt főpolgármestere, aki szívesen vitázna is a Tisza Párt elnökével - írja a Népszava.

Demszky Gábor a Klubrádió Esti gyors című műsorában azt mondta, kevés, hogy Magyar Péter azt mondja, csak bizonyos pontokat tud támogatni. Ahhoz, hogy Budapest ne csak működjön, hanem meglegyen a fejlesztésének lehetősége, meg kellene egyezni és meg kellene szavazni egy hosszabb távú, több éves fejlesztési tervet, továbbá támogatni Karácsony Gergelyt, amikor konfliktusba kerül a kormányzattal. Összefogásról szóló programot is lehet hirdetni, amelyben benne van mindenki, aki rendszerváltást és Budapest fejlődését akarja - fejtegette.

A korábbi városvezető szerint a főpolgármester akkor tud szembeszállni a miniszterelnökkel, ha biztos többség birtokában van. Demszky Gábor emlékeztetett: ő maga kormányzott 1990 és 1994 között, ezt az időszakot pedig tragikusan nehéznek nevezte. Ilyenkor nem lehet tudni, hogy mi lesz az egyes javaslatok sorsa, mi megy át, mi nem, lesz-e költségvetése a fővárosnak, alapvető kérdések nem dőlnek el előre, és a bizonytalanság a város kárára válik. Akkor már nemcsak az lesz a probléma, hogy az Orbán-kormány kifosztja Budapestet, hanem az is, hogy a főváros közel kerül az összeomláshoz – vélekedett.