Nyitókép: Forrás: Facebook / Magyar Barlangi Mentőszolgálat

Az életét köszönheti a siklóernyős a barlangi mentőnek - képek

Infostart / MTI
2024. szeptember 12. 11:58
Sziklafalnak csapódott, súlyosan megsérült siklóernyőst hoztak le szerda éjjel a Gerecsében, a Pes-kő barlang melletti sziklafalról - közölte a Magyar Barlangi Mentőszolgálat

A 33 éves pilóta szerda délután szállt fel, majd repülés közben eltűnt. Sporttársai este nyolckor kértek segítséget. A Magyar Barlangi Mentőszolgálat húsz, a Bakonyi Barlangi Mentőszolgálat három fővel vonult a helyszínre, ahol a katasztrófavédelem hivatásos és önkéntes szakemberei már megkezdték a baleset helyszínének felderítését.

A sérültet Tarján határában, a Pes-kő barlang melletti sziklafalon találták meg, a függőleges sziklafal keskeny párkányán felakadva, testszerte súlyos zúzódásokkal, mozdulatlan állapotban. Az első vizsgálathoz kötélen engedték le Zádor Zsófiát, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat orvosát.

A siklóernyős kimentéséhez kötélpályát kellett építeni, majd speciális barlangimentő-hordággyal emelték fel a túristaútra, innen a barlangi mentők és a tűzoltók gyalog vitték az autóval már járható erdészeti útig, ahol átadták az Országos Mentőszolgálat Tatabányáról érkezett egységének.