Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Koncz Zsófia: minden harmadik településen biztosított a bölcsődei ellátás

Infostart / MTI
2024. szeptember 11. 14:19
Ismét igényelhető támogatás a bölcsődei térítési díjhoz.

Az ország minden harmadik településén biztosított a bölcsődei ellátás - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára a mátészalkai Széchenyi István Katolikus Német Nemzetiségi, Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde új bölcsődei intézményegységének ünnepélyes átadásán szerdán.

Koncz Zsófia kiemelte, ma három és félszer annyi településen működik bölcsőde, mint 2010-ben; jelenleg is több ezer bölcsődei férőhely létrehozása van folyamatban. Felhívta a figyelmet arra, hogy ismét igényelhető támogatás a bölcsődei térítési díjhoz.

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára leszögezte, minden egyes forint, amit egyházi intézményekbe fektet az állam, többszörösen megtérül. Ennek a megtérülésnek a kedvezményezettjei a magyar családok - fűzte hozzá. Az új bölcsődében három csoportszoba működik, és 42 gyermeket tudnak ellátni. A beruházás összesen 603 millió forintos európai uniós és kormányzati támogatásból valósult meg.