Nyitókép: Risto0/Getty Images

Érdekes helyzetben most a balatoni strandok

Infostart
2024. szeptember 10. 04:34
Bezártak, mégis nyitva vannak – és még fizetni sem kell.

Már nem kell fizetni azokon a strandokokon, ahol kasszák működtek nyáron, szeptember elsejétől ingyenesen látogathatóak a fürdőhelyek a Balatonnál. A szolgáltatások, például a mosdók üzemelnek, az éttermek, büfék közül több továbbra is nyitva van – írja a veol.hu.

  • Alsóörsön a községi strand szeptember 2-tól ingyenesen látogatható, a fürdőhelyen valamennyi mosdó továbbra is nyitva marad, a büfék, éttermek nagy része szintén.
  • Csopakon szeptember elsején volt utoljára fizetős a strand, a fürdőhelyen lehet használni továbbra is a mosdókat, több étterem is nyitva tart még.
  • Balatonakarattyán a Lido és a Bercsényi strand szeptember 2-tól ingyenes, csak hétvégén kérnek belépőt, amíg jó idő van, a szolgáltatások továbbra is működnek.
  • Balatonszepezden a Szepezdfürdő, a Központi és a Virius nevű strand augusztus 26-ig volt fizetős, utána szabadstrandként működik.
  • Balatonalmádiban szeptember 1-jéig kellett fizetni a Wesselényi, a káptalanfüredi és a budatavai strandon. A mosdók továbbra is nyitva vannak, étkezni is lehet, a budatavai fürdőhelynél egész évben nyitva marad az étterem.
  • Balatonudvariban működik a központi, illetve a Fövenyesi strand, mindkettőben augusztus 26-án kértek utoljára belépőt, a mosdók, büfék továbbra is nyitva vannak.
  • Zánkán a strandon szeptember 1-jétől már nem működik kassza, egy mosdó este hatig nyitva van, az éttermek, büfék pedig tetszőlegesen.

Egész évben, így a nyári szezonban is szabad strandként üzemel Balatonakarattyán a Gumirádli, Tihanyban a Gödrösi és a Somosi, Balatonkenesén az Alsóréti, Örvényesen pedig a Platán strand.