Nyitókép: Pexels.com

Még egy hétig lehet leadni a nem használt iskolatáskákat a Pont Velem Okos Programban

Infostart
2024. szeptember 7. 18:15
1500 gyermek tanévkezdésének támogatására hív a Mosoly Táska akció.

Még egy hétig adhatják le az általános iskolákban a nehéz helyzetben élő gyerekek iskolakezdésének támogatására a nem használt iskolatáskákat a Pont Velem Okos Program, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a GLS Hungary gyűjtésében. A Mosoly Táska akcióhoz a Szeretetszolgálat 76 kijelölt gyűjtőpontján és az ország számos általános iskolájában lehet csatlakozni. A felajánlásokat szeptember 16-ig várják a szervezők, akik 1500 rászoruló kisgyermeket szeretnének tanszerekkel ellátni.

Negyedik alkalommal hirdette meg nyári adománygyűjtő kampányát a Máltai Szeretetszolgálat és a Pont Velem Okos Program a GLS támogatásával. A Mosoly Táska akcióban olyan gyerekek kaphatnak támogatást, akik családjának nehézséget okoz a tanévkezdéshez szükséges eszközök beszerzése. A korábbi években átlagosan 1300 táska gyűlt össze.

A szervezők arra hívják az iskolásokat, hogy a kinőtt, megunt, de még jó állapotban lévő vagy újonnan vásárolt iskolatáskáikból készítsenek Mosoly Táskát. Hibátlan és még jól használható táskájukat töltsék meg szintén jó állapotú vagy új tanszerekkel, de akár egy személyes üzenetet is hagyhatnak benne a táska új gazdájának majd az adományt vigyék el a Máltai Szeretetszolgálat gyűjtőpontjaira vagy adják le tanáruknak. Az iskolákba érkezett felajánlásokat a GLS Hungary szállítja el a karitatív szervezet raktáraiba.

A táskákat a legszegényebb településeken élő gyerekeknek, illetve a Szeretetszolgálattal kapcsolatban álló rászoruló családok gyermekeinek adják át, valamint a tanév során elhasználódott felszerelések pótlására használják majd olyan iskolákban és tanodákban, ahol a gyerekek családjai nem tudnak gondoskodni ezek beszerzéséről.

A Mosoly Táska akció szeptember 16-ig tart. Az iskolatáskákat leadhatják az országszerte megtalálható Máltai Gyűjtőpontokon és bevihetik az iskolákba. Az iskolák a futárszolgálattól kérhetik az adományok elszállítását, a gyűjtéssel kapcsolatos részletek a https://www.pontvelem.hu/segits-velem/mosolytaska oldalon elérhetők.