Nyitókép: MTI/Vajda János

Lázár János nemet mondott Magyar Péternek

Infostart
2024. szeptember 3. 18:39
Pedig már majdnem úgy tűnt, hogy lesz egy nyilvános vasútügyi beszélgetésük. "Reality igen, reality show nem".

Az építési és közlekedési miniszter nem kíván asszisztálni a Tisza Párt elnökének kampányához; ezt maga Lázár János közölte Facebook-oldalán kedden.

Tudatta: megtisztelő, hogy Magyar Péter alkalmasnak tartja arra, hogy a Tisza Párt kampányának egyik főszereplője és arca legyen, de "ismert politikai elköteleződése" miatt erre sem szándéka, sem lehetősége nincs.

A miniszter úgy fogalmazott: "reality igen, reality show nem".

Lázár János azt közölte, hogy az ellenzéki politikus által említett vasútvonalak problémáival mind a MÁV-csoport vezetése, mind pedig ő tisztában van.

Kiemelte, hogy ezeket a gondokat az új közlekedési kormányzat részéről senki nem elfedni vagy relativizálni akarja, hanem megoldani.

Az építési és közlekedési tárca vezetője reméli, hogy a Magyar Péter által eredetileg kért találkozó műfajának, körülményeinek mostani megváltoztatását nem azért javasolta, hogy azt el kelljen utasítania.

"Többet feltételeztem Önről annál, semmint hogy a találkozó létrejötte helyett annak elmaradására játsszon" - fogalmazott Lázár János, hozzáfűzve, hogy ha a Tisza Párt vezetőjét valóban érdekli, milyen helyzetben van a kötöttpályás közlekedés rendszerének egésze - beleértve a vasúttársaságot, a pályát, a járműállományt és a szolgáltatási portfóliót -, akkor továbbra is rendelkezésére áll, akár személyesen és a nyilvánosság biztosításával, akár Magyar Péter "social media" stábja jelenlétében is.

"A vasúti területekre való bejutását - beleértve akár Facebook-videók elkészítését is - természetesen a személyes találkozónk létrejöttétől, vagy meghiúsulásától függetlenül is segítem, lehetővé teszem" - írta Facebook-oldalán Lázár János.