Nyitókép: Facebook

Óriásira nőtt Legenda, a fekete amur - fotó

Infostart
2024. augusztus 29. 05:30
Már több mint 25,7 kilogramm a horgászok körében jól ismert hal.

Kifogták az alcsútdobozi Diana és Zoltán Horgásztó és Pihenőpark "ikonikus" halát, a Legenda névre keresztelt fekete amurt, amelyet soha nem látott tömeggel mérlegeltek. "Új tórekord, 25,7 kilogramm" – jelentették be a közösségi oldalukon.

A sikeres horgász nagyon sok energiát belefektetett abba, hogy a kezében tarthassa Legendát, ugyanis negyedik alkalomra sikerült megfognia - írja a Pecaverzum. Először csak felmérte a terepet, majd a 2-es álláson egy nap alatt nem tudott értékelhető eredményt felmutatni. De nem adta fel: visszatért három napra az 5-ös állásra, és akkor már sok 10-15 kilogramm körüli amurt, pontyot szákolhatott.

„De ami ez után jött, az szinte hihetetlen számomra. Eljöttem négy napra a 6-os állásra. Rengeteg halat sikerült fognom, köztük különleges példányokat is” – írta beszámolójában a pecás, utalva Legendán, élete első fekete amurján túl még egyéb halakra is.

A horgára akadt ugyanis még egy 20 kiló feletti ponty, xantorisztikus (melaninhiányos) harcsa és spanyol mintás ponty is.

Legenda nagyon szépen gyarapodott az elmúlt években: 2021 júliusában 21,6 kilót, 2022 májusában 23,7 kiló nyomott, most pedig már átlépte a 25-öt.

„Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a következő egy hónapban várhatóan még egyszer valakinek el fogja húzni a végszerelékét ez a szemet gyönyörködtető gyémánt” – jegyezték meg a posztban.