Nyitókép: Unsplash.com

Újabb főútnak örülhetnek az autósok

Infostart / MTI
2024. augusztus 27. 18:45
Elkészült a 441. sz. főút burkolatfelújítása és négynyomúsítása a Kecskemét és Nagykőrös közötti szakaszon – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a Kecskemét Katonatelepi szakaszon forgalomba helyezték a gyalogátkelőhelyeket és ezzel egyidőben elbontották a tereléseket a 2x2 sávos szakaszon.

Az érintett szakasz azonban továbbra is munkaterület, ezért óránként 40 kilométeres sebességkorlátozás marad érvényben, amíg a területet vissza nem adják a közútkezelőnek, várhatóan 2024. szeptember közepén – írták.

A Kecskemét és Nagykőrös közötti 2x1 sávos felújított szakasz is teljes hosszában járható, de ez is munkaterület, óránként 60 kilométeres sebességkorlátozással – tették hozzá.

A közlemény szerint az elkövetkezendő időszakban még várható a forgalomba helyezést megelőző közlekedési biztonsági auditvizsgálat során tett forgalomtechnikai észrevételek kialakítása, ami kisebb szakaszokban mozgó forgalomterelést indokol. Ezen munkálatok már nem járnak jelentős forgalomkorlátozással.

Felhívták a figyelmet arra: a 441-445. körforgalmú csomópontnál részlegesen megnyitják szombaton az épülő (jelenleg lezárt) 445. körforgalomat a kétirányú forgalom számára, nem várt akadály esetén ez szeptember 2-án, hétfőn történhet meg.

A direkt ágat ezzel egyidőben lezárják, a 445 főúton lévő jelzőlámpás csomópontban feloldják a korlátozásokat és bekapcsolják a jelzőlámpát, a Nagykőrös/Katonatelep irányából érkezők a körforgalom új sávjait igénybe véve haladhatnak a belső sávban Kecskemét Centrum irányába, a külső sávban a 445-re mind Békéscsaba, mind pedig Budapest irányába - ismerteti a közlemény.

A 441. főúton Kecskemét Centrum irányából érkezők a körforgalmat használva juthatnak el az első kijáraton Katonatelep/Nagykőrös irányába illetve tovább haladva a harmadik kijáraton fel a 445. főút irányába. A 445 főútról érkezők a felújított régi, egy sávon érkeznek a körforgalomba, ahonnan a körpályát használva balra tartva haladhatnak Katonatelep/Nagykőrös irányába, illetve a körpályáról jobbra tartva tudnak eljutni a Ceglédi útra Kecskemét Centrum irányába – áll a közleményben.

A közlekedőket ideiglenes jelzőtáblák és burkolati jelek segítik, a minisztérium kéri a járművezetők fokozott figyelmét erre.