Nyitókép: Pixabay

Lopott autóval, részegen okozott balesetet, majd elhajtott

Infostart
2024. augusztus 24. 10:14
Kiderült, már eddig is körözték lopás miatt.

Lopott autóval, a gyanú szerint ittasan okozott cserbenhagyásos baleset miatt vettek őrizetbe egy férfit a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton a police.hu-n.

Azt írták, a 23 éves, Pest vármegyei férfi péntek délután egy Mogyoródi úti telephelyen egy gépkocsiból ellopta annak indítókulcsát és egy bankkártyát, majd eltulajdonított egy ott álló másik autót.

A férfi a járművel a Dózsa György út és a Thököly út kereszteződésében egy személyi sérüléssel is járó balesetet okozott, majd elmenekült a helyszínről. Ezután beszökött egy Thököly úti társasházba, ahonnan egy biciklit próbált eltulajdonítani, de megzavarták.

A járőrök végül fél óra múlva a Cházár András utcában elfogták - ismertette a rendőrség.

A tájékoztatás szerint a férfinél a rendőrök kábítószergyanús anyagot találtak, amelyet lefoglaltak, őt pedig mintavételre előállították. Az alkoholszonda eredménye alapján felmerült az ittasság gyanúja is, azt a rendőrség külön szabálysértési eljárásban vizsgálja.

A gyanúsított adatainak ellenőrzésekor kiderült, hogy lopás miatt a jászberényi rendőrkapitányság már elrendelte a körözését.

K. Krisztofer ellen a rendőrség többrendbeli lopás vétség, segítségnyújtás elmulasztása és kábítószer-birtoklás gyanúja miatt, szakértők bevonásával indított eljárást. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.