Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Eljött a budapesti autós rémálom

Infostart
2024. augusztus 19. 08:10
Az augusztus 20-ai ünnepségek miatt időszakos lezárásokra, jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a fővárosban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu-n azt írta, lezárásra kell készülni egyebek mellett a budai és a pesti alsó rakpartokon, az Alkotmány utcában, a budavári Tárnok utcában a Dísz tér és Szentháromság tér között, a Várkert rakparton és a Kós Károly sétányon.

Hétfőtől nem járható a Műegyetem rakpart és a Budafoki út egy-egy szakasza sem, a Szent Gellért tér a Budafoki út felé, estétől pedig Széchenyi rakpart a Kossuth tértől a Széchenyi térig.

Augusztus 20-án, kedden időszakosan lezárják a Szent István teret, a József Attila utcát a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Széchenyi térig és a Széchenyi teret körben, este pedig, a tűzijáték idején az intézkedés érinti a már lezárt Lánchídon és Szabadság hídon kívül a Margit hidat és az Erzsébet hidat is, továbbá több rakparti szakaszt és a Margitsziget meghatározott részét.

Mindemellett a körmenet miatt szakaszosan és időszakosan lezárják a Szent István tér - Zrínyi utca - Október 6. utca - József Attila utca - Széchenyi tér - Zrínyi utca - Szent István tér útvonalat, továbbá a Szent István tér - Zrínyi utca - Október 6. utca - József Attila utca - Széchenyi tér - Akadémia utca - Arany János utca - Sas utca - Szent István tér útvonalat is.