Nyitókép: Unsplash.com

Bosszantó hír érkezett az M0-ssal kapcsolatban, de nincs mit tenni

Infostart / MTI
2024. augusztus 15. 19:53
Soron kívüli dilatációs szerkezetjavítás kezdődik pénteken az M0-s autóút Dulácska völgyhídjánál – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Tájékoztatásuk szerint folyamatosan végzik a kezelésükbe tartozó országos közúthálózaton az út- és hídellenőrzési munkákat, ennek keretein belül derült fény arra, hogy az M0-s autóút M1-es autópályától az M5-ös autópálya felé vezető oldalán, a törökbálinti csomópont után található Dulácska völgyhídnál soron kívüli dilatációs elem javítási munkákat kell végezni. A dilatáció tágulási hézagot jelent, a dilatációs szerkezet pedig a híd alakváltozásait felvenni képes, a dilatációs hézagot lefedő, forgalmi terhelést viselő szerkezet – tették hozzá.

Az előkészítő, illetve a forgalomtelepítési munkákat követően a tervek szerint augusztus 16-án délelőtt indulhatnak el a javítási munkák – tudatták. Megjegyezték: a szakemberek tisztában vannak azzal, hogy a hosszú hétvége miatt és nyáron jellemző vendégmunkás forgalom miatt jelentősebb torlódások alakulhatnak ki, de a közlekedésbiztonság és a forgalom folyamatos fenntartása miatt

ezek a munkák nem halaszthatóak, azokat a lehető legrövidebb időn belül el kell végezni.

Az előzetes kalkulációk alapján a munkákkal a külső szakvállalkozók az esti órákra végezhetnek majd, a cél, hogy hétvégén már ne kelljen korlátozásra számítani az arra közlekedőknek.

A munkák a híd belsejében, a forgalmi sávok alatt zajlanak majd, mivel a dilatációs elemeket onnan tudják javítani és értelemszerűen a forgalom ezen időszak alatt nem haladhat majd a felszínen, ezért bár korlátozásra és torlódásokra is számíthatnak a közlekedők, látványos munkavégzéssel nem fognak találkozni – hangsúlyozták. Hozzáfűzték, a korlátozás idején csak a belső sávot használhatják a közlekedők, ezen kívül a párhuzamos gyűjtő elosztó pályán is haladhatnak, azon keresztül visszatérhetnek majd az autóútra.

A közlekedőknek azt ajánlják, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a javítási munkákhoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, az utinform.hu oldalon, illetve használjanak közösségi autós alkalmazást. A munkálatok idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik.