Nyitókép: Vaszko Viktor

Tíz embert fogott el a Sziget fesztiválon a rendőrség kábítószerrel való visszaélés miatt

Infostart / MTI
2024. augusztus 13. 16:01
Kijött a rendőrségi összesítés, heten verekedtek, négyen loptak.

A Sziget fesztivált érintően kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt három, kábítószer birtoklása, illetve fogyasztása miatt hét embert fogtak el - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A rendőrök különböző droggyanús anyagokat foglaltak le: körülbelül 150 tablettát, 156 gramm port, 50 gramm kristályt és egyéb szert.

Garázdaság miatt hét, lopás miatt négy embert fogtak el. Biztonsági intézkedés keretében a rendőrök tíz ember orvosi ellátásáról intézkedtek, és megtaláltak két otthonról elszökött gyereket - közölték.

A Sziget fesztivál környékén ellenőrizték a közúti és a hajóforgalmat is a rendőrök. Közlekedési szabálysértés miatt hat esetben tettek feljelentést, 28 közigazgatási vagy helyszíni bírságot szabtak ki. Hajózási szabálysértés miatt egy feljelentést tettek és tíz alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot. A személyszállítással kapcsolatos visszaélések elkerülése érdekében a Közlekedési Hatóság és a Budapesti Közlekedési Központ munkatársaival együttműködve 664 taxit ellenőriztek, ennek során 108 esetben tártak fel szabálytalanságot.

A fesztivál területének biztonságáért elsősorban a szervező és a biztonsági cég felelt, szorosan együttműködve a rendőrséggel.

A fesztivál területén a BRFK egyenruhás állományának tagjai gyalogosan és elektromos járművekkel láttak el szolgálatot. Magyar kollégáik munkáját idén két egyenruhás holland rendőr is segítette.

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajója a nap 24 órájában cirkált a sziget körül, kiegészülve az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet hajójával.

Sokan keresték fel a BRFK Prevenciós Pontját, ahol bűn- és baleset-megelőzési programokkal, baleseti szimulátorral, hasznos tanácsokkal és játékokkal várták a látogatókat. Idén a fő téma a kibertérben elkövetett bűncselekmények megelőzése volt, a legnépszerűbb programnak pedig a karaoke bizonyult.

A külső biztosítási feladatokban a BRFK mellett a Készenléti Rendőrség állománya, valamint a polgárőrség vett részt. A jól látható rendőri jelenlét mellett a civil ruhás nyomozók a látogatók közé vegyülve dolgoztak a bűnelkövetők kiszűrésén - olvasható a police.hu oldalon.