Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Majdnem tragédia történt Budakalásznál - videó

Infostart
2024. augusztus 12. 08:00
Meggyűlt a baja egy autósnak a 11-es főút és az M0-s autóút budakalászi csomópontjánál található turbókörforgalommal.

Az esethez a Magyar Közút csak annyit fűzött: „mondjuk úgy, érdekes jeleneteket” rögzítettek a forgalomfigyelő kamerák. Ugyanis meggyűlt a baja egy autósnak a 11-es főút és az M0-s autóút budakalászi csomópontjánál található turbókörforgalommal- adta hírül a vezess.hu.

Miután zöldre váltott a jelzőlámpa, egy szürke Hyundai sofőrje úgy gondolta, hogy balra kis ívben gyorsabban eljuthat a bevásárlóközpontokhoz. Ezután meglepetten állt meg a belső sávban, szemben találva magát a többi autóssal. Nem történt baleset, viszont a felvételek alapján teljesen leblokkolt a sofőr. Szerencséjére egy másik autós a segítségére sietett és irányba tette.

A történtek kapcsán a közútkezelő felhívta a figyelmet arra, több jelzés is segíti az autósokat a turbókörforgalmaknál, hogy melyik sávból milyen irányba hajthatnak tovább, ez esetben ráadásul jelzőlámpák és gömbsüvegek is segítenek.

A portál szerint nem ez az első alkalom, amikor kifog az autósokon a Budakalásznál található turbókörforgalom: április elején egymás után két baleset is történt az 11-es főút és az M0-s találkozásánál, az egyik autós még a jelzőlámpát is kidöntötte.

Címképünk illusztráció