Nyitókép: PepeBaeza/Getty Images

Most aztán lehet haladni, jó hír az autósoknak

Infostart / MTI
2024. augusztus 10. 06:12
Elkészült az 52-es főút négynyomúsítása Kecskeméten a Mária, Árpád körutak, és a Vízmű utca, Könyves Kálmán körút közötti szakaszon.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) tájékoztatása szerint befejeződtek Kecskeméten az 52-es számú főút négynyomúsításának első építési üteméhez tartozó kivitelezési munkák.

A fejlesztés célja a városközpont és az M5 autópálya közötti eljutási idő csökkentése, az útszakaszon tapasztalható torlódások mérséklése, valamint a csomópontok áteresztő képességének növelése és biztonságosabbá tétele volt – írják a közleményben.

Részletezték, a nettó 4 milliárd forintot meghaladó beruházás eredményeként megújult az 52-es számú főút 2 kilométer hosszú belterületi szakasza, amelyen immár végig kétszer két sávon haladhat a forgalom.

A belvárosi környezet kialakítása érdekében a beruházás helyszínén 209 fát, valamint mintegy 17 000 cserjét ültettek. A szükségszerűen kivágott fák pótlása érdekében azonban nemcsak az Izsáki út mentén, hanem az előzőeken felül – a főkertésszel egyeztetetett helyszíneken – a városban további 243 fát ültettek – tették hozzá a közleményben.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a főpálya kivitelezési munkáinak befejezésével 2024. augusztus 9-én az útszakaszon feloldották a sebességkorlátozást és az előzési tilalmat.