Nyitókép: razerbird/Getty Images

Fékezés nélkül rohant bele a furgonos a közutasok járművébe - videó

Infostart
2024. augusztus 3. 08:35
A figyelmetlen autós úgy csapódott a Magyar Közút előjelző autójába a 67-es úton, mintha az ott se lett volna, így totálkár lett a vége.

Mozgó tereléssel végeztek kaszálási munkálatokat a Magyar Közút kaposvári munkatársai a 67-es főúton, amikor egy figyelmetlen sofőr fékezés nélkül rohant bele a külső sávban lévő előjelző autóba - írja a vezess.hu. A balesetet a forgalomfigyelő kamera rögzítette, és a társaság Facebook-oldalán közzétette.

A Magyar Közút azt írja, az előírásnak megfelelően kihelyezték a munkaterület előtt az előjelző táblákat, valamint a digitális kijelzőkön is felhívták az autósok figyelmét a terelésre, ám a balesetet okozó sofőrnek még az sem tűnt fel, hogy a gépeken jó néhány, jól látható fényjelzés is be volt kapcsolva.

A becsapódást követően a brigádautó megpördült és a szalagkorlátnak ütközött. A karambol hatására totálkáros lett: kiszakadt a bal hátsó tengelye, eldeformálódott az alváza és a platója. Az előjelző jármű sofőrje szerencsésen megúszta az esetet, csak könnyű sérüléseket szenvedett és saját lábán szállt ki az autóból.

A Magyar Közút az eset kapcsán felhívja az autóvezetők figyelmét, hogy minden esetben az utat figyeljék, mikor vezetnek, és vegyék komolyan az előjelző és figyelemfelhívó táblákat.