Nyitókép: Balogh Zoltán

Koncz Zsófia az új családügyi államtitkár augusztus 1-től

Infostart / MTI
2024. augusztus 1. 08:22
Hornung Ágnes kormánybiztosként folytatja a munkát, Koncz Zsófia fogja levezényelni a családtámogatási rendszer átalakítását. A Kulturális és Innovációs Minisztérium új közigazgatási államtitkára Ujsághy György lesz,

Új államtitkárokkal erősít a Kulturális és Innovációs Minisztérium augusztus elsejétől: Hankó Balázs miniszter javaslatára Sulyok Tamás köztársasági elnök Koncz Zsófia országgyűlési képviselőt családokért felelős államtitkárnak nevezte ki - közölte a tárca csütörtökön.

"Koncz Zsófia az elmúlt években miniszterhelyettesként dolgozott előbb a Technológiai és Ipari Minisztériumban, majd az Energiaügyi Minisztériumban. Munkájára, széleskörű tapasztalatára

a családtámogatások további egyszerűsítésének és bővítésének előkészítésében

számít Hankó Balázs" - olvasható a minisztérium közleményében.

A közés szerint a területért korábban felelős Hornung Ágnes az otthonteremtés finanszírozásához kapcsolódó pénzügyi folyamatok szabályozásának felülvizsgálatáért és egyszerűsítéséért, valamint a lakossági állampapír-stratégia megújításának koordinációjáért felelős kormánybiztosként folytatja munkáját.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közigazgatási államtitkára Ujsághy György lesz, aki több mint egy évtizede több tárcánál vezetőként látott el jogi, koordinációs és irányítói feladatokat. Jogi és koordinációs helyettes államtitkárként Halász Zsolt csatlakozik hozzá.