Nyitókép: Volánbusz

Új személyszállító cég jön? A MÁV–Volán felveszi a kesztyűt

Infostart / MTI
2024. augusztus 1. 16:30
A társaság részt vesz a Nemzeti Koncessziós Iroda által az autóbuszos helyközi személyszállításról kiírt nyílt, tárgyalásos pályázati eljáráson.

Közölték: a Nemzeti Koncessziós Iroda a jövőbeli szolgáltatót az Európai Unió hivatalos lapjában előzetes tájékoztató közzétételével induló eljárásrendben, átlátható, tárgyalásos pályázaton választja ki.

„A MÁV–Volán-csoport megerősíti, hogy részt vesz a pályázaton, felkészült a versenyre, és eltökélt abban, hogy az eljárás győzteseként a jövőben is Magyarország autóbuszos közszolgáltatójaként szolgálja az utasokat” – írták.

A tájékoztató szerint a vállalatcsoportnál zajló integráció szerves része a felkészülés a piacnyitásra, a MÁV-Start és a Volánbusz egyesítésével létrehozott - autóbuszos szolgáltatásánál a jövőben is a Volán márkanevet használó – személyszállítási vállalat versenyképesebbé tételének.

„Hiszünk abban, hogy a folyamatosan fejlesztett autóbuszos járműállományunkkal, a hazai kötöttpályás menetrenddel és tarifarendszerrel összehangolt szolgáltatásainkkal, a helyismeretünkkel és az országos jelenlétünkkel, a helyi, helyközi és távolsági közlekedésben szerzett tapasztalatainkkal esélyes versenytársai vagyunk az európai közlekedési piac legtőkeerősebb, legnagyobb szereplőinek is” – közölték.