Nyitókép: Unsplash.com

Nem kérdés, mely ország autói uralják a magyar piacot – most még

InfoRádió
2024. július 31. 07:13
A német autók dominálják a magyar használtautó-piacot, ebből az országból érkezik hozzánk a legtöbb használt személyautó – derült ki a Használtautó.hu összegzéséből.

A Használtautó.hu 2022, 2023 és 2024 első félévei alapján elemezte, hogy a portálon elérhető kínálat milyen képet rajzol ki a legnépszerűbb autómárkák származási helyét illetően.

Ha a top 10 márkát nézzük az idei első félévben, a sorrend a Volkswagen, Opel, Ford, BMW, Mercedes-Benz, Audi, Toyota, Skoda, Suzuki és Renault rangsor szerint alakul. Ha a listán szereplő, összesen több mint 40 márka nemzetiségét nézzük, az alábbi grafikán ábrázolt erőfölény látható:

Érdekességként jegyzik meg, hogy az oldalon kínálatát kontinensek szerint bontva Európa 63,4 százalékkal „vezet”, azt Ázsia 26, Észak-Amerika pedig 10,6 százalékkal követi.

„Izgalmas lesz nyomon követni a kínai márkák általános előretörését, mivel az most többnyire csak az e-autók szegmensében látható. Nálunk a BYD-vel és az MG-vel kapcsolatos érdeklődések száma például tavaly óta több mint megháromszorozódott. Mindeközben pedig a Stellantis-ra is vigyázó szemeinket kell, hogy vessük. Múlt héten derült ki, hogy az éves viszonylatban 48 százalékos nettó nyereségesés miatt az autógyártó-óriás bizonyos márkákat akár meg is szüntethet, ami az olasz, francia és amerikai márkák darabszámaira lehet negatív hatással” – emelte ki Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A német autók dominálják a használtautó-piacot
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást