Nyitókép: Getty Images/JazzIRT

Rémálom az M1-esen: elég egy rossz kormánymozdulat, kész a tragédia – videó

Infostart
2024. július 30. 05:15
A sávelhúzástól ijedt meg a sofőr.

Felborult egy Opel az M1-es autópályán, miután a sofőr elrántotta a kormányt. Az autópálya-kezelő elismerte, a terelésnél nem így képzelte el a szembejövő forgalmat.

„Amikor szembejövő forgalmat jelzünk a változtatható jelzésképű digitális táblákon, nem pont erre gondolunk…” – írta a Facebookon az autópálya-kezelő.

Legújabb videójában két baleset felvételét is megosztotta a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF). Az első eset az M1-es autópályán történt: az látható, ahogy egy szürke Opel Zafira sofőrje a saját sávjában haladva egy ideig követi a sávelhúzás vonalát, majd elindult a leállósáv irányába. Ekkor a sofőr megijedt, és azzal a lendülettel, amivel elrántotta a kormányt, az oldalára borulva átugratott a sztráda túloldalára - írja a vezess.hu.

Az Opel végül a kerekeire érkezve állt meg, de szerencse, hogy senkit nem talált el a szembejövő forgalomban, ahogyan az is, hogy az utasok kiszálltak az autóból.

A másik balesetet az M86-os autóúton rögzítették a forgalomfigyelő kamerák. Meg kell jegyezni, hogy a Citroën C3 már keresztbe csúszva jelenik meg a képen, így az nem látszik, hogy túlkormányozottság miatt csapódott neki a szalagkorlátnak. Előbb a belső, majd a külső korlátnak ütközött neki, és másodjára már akkora volt az ütközés ereje, hogy az autó – a tengelye körül többször is átfordulva – felborult.

A két eset kapcsán az MKIF Zrt. arra hívja fel a figyelmet, hogy egy európai felmérés szerint a járművezetők a vezetésük 30-50 százaléka során nem is az útra, hanem a dohányzásra, az evésre, az ivásra, a tájra, valamint a mobiltelefonjaikra figyelnek.