Nyitókép: Marcus Millo/Getty Images

Térképen, hol leselkedik ránk súlyos veszély a Balatonnál

Infostart
2024. július 24. 05:30
Különleges térképet készített a Veszprém vármegyei rendőrség.

A vadállatok követése fontos feladat mind a vadgazdálkodás, mind a közlekedésbiztonság szempontjából. A csatlakozzteis.hu/vadterkep/ weboldal egy olyan térképet tett közzé, amely részletesen mutatja be a vadbalesetek leggyakoribb helyszíneit. A térkép a Balaton környékére, valamint Veszprém vármegyére fókuszál – írja a likebalaton.hu.

A térképen „vadveszély” közlekedési táblákkal jelzik a lehetséges vadbalesetek helyszíneit. A jelölések sűrűsége alapján könnyen megállapítható, hogy a Balaton környékén, valamint Veszprém és Sümeg térségében különösen magas a vadak előfordulása. Ezeken a területeken a sűrű erdőségek és a vadállatok természetes élőhelyei közel helyezkednek el az utakhoz, ami növeli a balesetek kockázatát.

A leginkább érintett utak közé tartoznak a 8-as és 82-es főutak, amelyek Veszprémen és környékén haladnak át. Az ilyen információk különösen hasznosak a közlekedési hatóságok és az autósok számára, akik így előre felkészülhetnek a potenciálisan veszélyes útszakaszokra.

Az ilyen térképek segítségével pontosan meghatározhatók azok a területek, ahol fokozott óvatosságra van szükség, és ahol esetlegesen további intézkedéseket, például vadriasztó eszközök telepítését, vadátjárók kialakítását vagy sebességkorlátozásokat kell bevezetni.