Nyitókép: police.hu

Lecsaptak a rendőrök a keszthelyi éjszakára, senki sem menekülhetett

Infostart
2024. július 24. 04:00
Rendőrök és más hatóságok munkatársai tartottak komplex bűnügyi-rendészeti akciót szombat éjjel Keszthelyen és környékén.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzést tartott a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkaprogramja alapján július 20-án éjszaka Balaton-parti településein – írja a police.hu.

Az akció célja az volt, hogy a nagyobb tömegeket vonzó rendezvények helyszínén növeljék a lakosság, valamint a turisták szubjektív közbiztonságérzetét azzal, hogy fenntartják a bűnügyi, közrendvédelmi és közlekedésrendészeti helyzetet. Az akcióban 35 rendőr vett részt a Készenléti Rendőrség megerősítő erőivel együtt, munkájukat polgárőrök és a társszervek képviselői is segítették.

A rendőrök 147 magyar és három külföldi hatósági jelzésű jármű vezetőjével szemben intézkedtek. Az ittasságot valamennyi megállított sofőrnél vizsgálták, egy esetben mutatott pozitív értéket a műszer.

Szabálysértési feljelentést öt esetben tettek a járőrök, helyszíni bírságot 12 sofőrnek, közigazgatási bírságot pedig három személynek szabtak ki a kötelező haladási irányra vonatkozó szabályok megszegése miatt.

A nyári idegenforgalmi szezonban bűncselekmények megelőzése, megakadályozása és a közlekedés biztonsága érdekében a fokozott ellenőrzések az elkövetkező időszakban is folytatódnak.