Nyitókép: Eric Yang/Getty Images

A délelőtti óráktól ismét az eredeti útvonalon járnak a szlovákiai vonatok

Infostart / MTI
2024. július 23. 03:40
A szlovák vasúttársaság tájékoztatása szerint kedden korlátozásokkal megindulhat a vonatközlekedés Muzslánál, de a reggeli órákban Pozsony felé haladó és onnan érkező vonatok utasainak még változásokra kell számítaniuk - közölte a Mávinform.

A szlovák vasút hálózatán pénteken Muzslánál kisiklott egy tehervonat, emiatt a Csehország és Szlovákia felől érkező, illetve az abba az irányba induló nemzetközi vonatok esetén a helyreállítás ideje alatt jelentősen, legalább 1-2 órával hosszabb volt az eljutási idő.

A Mávinform hétfő este azt közölte: a Nyugati pályaudvarról 5:30-kor Prágába induló Metropolitan, a 7:30-kor Hamburgba induló Hungária és a 8:12-kor Varsóba induló Báthory EuroCity kerülő útvonalon, a rajkai határállomás felé közlekedik, ezért nem érinti Vác, Nagymaros-Visegrád és Szob állomást. A Hungária EuroCity várhatóan 42 perces késéssel indul, mert a Báthory EuroCityvel egyesítve közlekedik a magyarországi szakaszon.

A Nyugati pályaudvarra 10:28-tól érkező, valamint 9:30-tól induló Metropolitan EuroCitytől kezdődően a nemzetközi vonatok ismét az eredeti útvonalukon közlekednek, a teljes helyreállításig várhatóan 20-40 perces késéssel.

Közölték azt is, hogy az eredetileg a Nyugati pályaudvarra Breclav felől 8:29-kor érkező Metropol EuroNight kerülő útvonalon, a rajkai határállomás felé közlekedik, ezért nem érinti Vác állomást, de a fővárosban Budapest-Kelenföld állomáson is megáll, a Nyugati pályaudvar helyett pedig a Keleti pályaudvarra érkezik.