Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Hőgutát kapott egy postás, mentőhelikoptert kellett küldeni érte, de nem élte túl

Infostart
2024. július 19. 20:24
Kelebián kedden megdőlt az országos melegrekord, egy nappal később az utcán lett rosszul egy kézbesítő.

Életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállítottak el egy postást Kelebiáról, miután a nagy hőségben összeesett az utcán és eszméletlen állapotban találtak rá járókelők – írja a baon.hu. A lap később azt írta, a középkorú férfit a kiskunhalasi kórház intenzív osztályán ápolták, a gondos ellátás ellenére később elhunyt.

Az eset még szerdán történt, egy nappal azután, hogy a településen megdőlt az országos napi melegrekord 41,6 fokkal. A portál információi szerint egy kiskunhalasi postás helyettesítette Kelebián a kollégáját, a rendkívüli hőségben azonban összeesett az utcán. Járókelők találtak rá eszméletlen állapotban, mentőautó és egy mentőhelikopter is érkezett Kelebiára.

Azt követően tudták csak mentőhelikopterrel kórházba szállítani, hogy 43 fokra visszahűtötték a szervezetét.

Frissítés: a Magyar Posta a közleményt adott ki az ügyben. Hangsúlyozzák: a július 17-én Kelebián rosszul lett kézbesítőnél volt megfelelő mennyiségű védőital. Az eset kivizsgálását megkezdték, a folyamat még zajlik. A cég őszinte részvétét fejezi ki a családnak és a hozzátartozóknak.

„Elhunyt munkatársunkat a Magyar Posta Zrt. saját halottjának tekinti, és megteszünk mindent, hogy a hozzátartozókat és a postásokat a gyász feldolgozásában segítsük” – írták.