Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Bahart: emiatt történt baleset a hétfői kompbaleset

Infostart
2024. július 17. 13:17
A Balatoni Hajózási Zrt. magyarázata szerint műszaki hiba áll a szuperkomp szántódi balesetének hátterében.

Mint arról az Infostart is beszámolt, hétfőn baleset történt a szántódi révnél: miután kikötött az új balatoni szuperkomp, elkezdtek róla lehajtani az autók, azonban a hajó egyszer csak elkezdett távolodni a parttól. Egy kisbusz éppen ekkor gurult volna le róla, de nem tudott, mert az már nem támaszkodott a parton, hanem a kikötő vasszerkezetének szintje alatt volt majd egy keréknyivel, ennek következtében a jármű eleje összetört.

A blikk.hu azt írja, a lap megkeresésére a Bahart tájékoztatást adott az ügyről. A szerkesztőségnek elküldött közleményből kiderül, hogy nem a kikötéssel volt gond, hanem a kötélrögzítővel. Azt is elárulták, hogy személyi sérülés nem történt, és az összetört jármű kártalanítási folyamata már elindult.

A társaság válaszában azt írta:

"A 2024. július 15-én délután a Tihany-Szántód vonalon közlekedő balatoni kompon nem várt esemény történt a gépjárművek lehajtása során. A kivizsgálás megállapította, hogy a hajó személyzete szakszerűen végezte a hajó kikötését, azonban kisebb műszaki probléma történt, a kötélrögzítőben meglazult a kötélzet, ami miatt a hajó kis mértékben eltávolodott a parttól. A hajó személyzete azonnal reagált, és visszakormányozta a hajót. Személyi sérülés nem történt, két gépkocsinál keletkezett kisebb anyagi kár, amelyek kártalanítása elindult. A Bahart kompjai tavaly mintegy 50 000 km-t tettek meg, és mintegy 500 ezer járművet szállítottak a partok között. A szükséges biztonsági intézkedéseket a Társaság megtette, a kompok a továbbiakban is biztonsággal használhatók."


KAPCSOLÓDÓ CIKK: