Nyitókép: Unsplash

A fél Dunántúl összefogott egy kisróka megmentéséért

Infostart
2024. július 12. 22:08
A növendék róka Pécsett tűnt fel, egy befőttes üveggel a fejére szorulva. Órákon át tartó hősies küzdelem és üldözés árán végül sikerült megfogni és megszabadítani tőle.

Az elmúlt napokban Pécs városa és környéke egy különös, szívszorító mentőakció színhelyévé vált. Egy szerencsétlen kisróka fejére szorult egy dunsztosüveg, és az eset híre futótűzként terjedt el a közösségi médiában. A balatoni Rókales nevű szervezet azonnal mozgósította a segítőket, akik minden erejükkel azon voltak, hogy megmentsék az állatot - írja a sonline.hu.

A szervezet a közösségi médiában hívta fel a figyelmet a bajba jutott állatra, remélve, hogy minél többen csatlakoznak a mentéshez. Mint írják, a Pinty dűlő és a Vörösbegy környéke hamarosan forgalmas helyszínné vált, ahogy egyre többen érkeztek.

A feladat viszont nem volt egyszerű, az első próbálkozások kudarcba fulladtak és a róka tovább szenvedett.

Azonban a csapat ismét összegyűlt, és újabb stratégiákat dolgoztak ki. Csapdákat állítottak fel és nagy merítőszákokkal próbálták elkapni a rókát. Órákon keresztül próbálkoztak, míg végül csütörtökön a késő esti órákban sikerült elfogni az állatot és eltávolítani a fejéről az üveget.

A Rókales rókamentői péntek reggel már nagy örömmel számoltak be arról, hogy a kisróka jól van, eszik és iszik, de még óvatosan terhelik a gyomrát. Azt írták, nem érik, hogyan lehet még életben.