Nyitókép: fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Különleges floridai kitérőt tesz Orbán Viktor a NATO-csúcs után – Donald Trumphoz látogat

Infostart
2024. július 11. 12:02
A miniszterelnök a washingtoni esemény után tiszteletét teszi a republikánus elnökjelöltnél, a korábbi amerikai elnöknél.

Orbán Viktor a washingtoni NATO-csúcstalálkozó után Floridában meglátogatja Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt jelenlegi elnökjelöltjét. A találkozóra csütörtökön kerül sor Trump Mar-a-Lago nevű birtokán - írja a Bloomberg híradása nyomán a Telex. A magyar miniszterelnök és a volt amerikai elnök márciusban ugyanitt találkozott egymással.

Az amerikai lap szerint Orbán Viktor floridai útja valószínűleg felerősíti majd azokat az aggodalmakat, amelyek szerint a magyar miniszterelnök közvetítőként működik Trump és Vlagyimir Putyin orosz elnök között.

Ugyanakkor a látogatás részleteit ismerő, de nevét elhallgatni kívánó forrás informális találkozóként jellemezte az Orbán-Trump találkozót. Hozzátette, az elnökjelölt nem kérte a magyar miniszterelnöktől, hogy bármilyen orosz-ukrán békeszerződés megteremtésében segédkezzen - írják.

A lap a találkozó kapcsán elküldte kérdéseit a miniszterelnök sajtófőnökének, Havasi Bertalannak, választ a cikk megjelenéséig nem kaptak. Hasonlóképpen Donald Trump kampánycsapata sem reagált egyelőre a Bloomberg megkeresésére.