Nyitókép: Torlódó járművek az M7-es autópályán. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Felújítások zajlanak az M7-esen, de nem érinti a Balatonra tartókat

Infostart
2024. július 9. 07:36
Az M7-es autópályán július 8-14. között útkarbantartási munkálatok miatt forgalomkorlátozásokra és lezárásokra kell számítani.

Az M7-es autópályán a héten jelentős útkarbantartási munkálatok zajlanak. Az autósoknak forgalomkorlátozásokra és lezárásokra kell számítaniuk.

Az üzemeltető MKIF cikkünk megjelenése után jelezte, hogy tévesen közöltük, hogy az országhatár felé vezető oldalon a 10-12. kilométer közötti szakaszon július 8. és 10. között végeznek munkálatokat, mert ezt a szakaszt a Magyar Közút kezeli. A főváros felé vezető oldalon várhatók korlátozások.

A társaság cikkünkre reagálva jelezte azt is, hogy az M7-esen Budapest és Balatonvilágos között a Balaton irányába nem lesznek munkák idén nyáron sem (mint ahogyan tavaly sem voltak), csak a Budapest felé tartó oldalon dolgoznak, ott is csak Székesfehérvár és Velence között, és csupán kedd és péntek között a háromsávos részeken, ahol két sávot folyamatosan biztosítanak, ráadásul csak júliusban lesz munkavégzés, augusztusban nem.

A munkavégzések e heti listája itt található meg.

A munkálatok célja az autópálya burkolatának felújítása és a híd karbantartása. Az autósokat az MKIF arra kéri, hogy vezessenek óvatosan és tartsák be a sebességkorlátozásokat a munkaterületek közelében.