Nyitókép: Facebook/Vígszínház

Újabb súlyos színészbaleset, kórházba vitték a sérültet

Infostart
2024. június 22. 13:20
Színészbaleset történt pénteken a Vígszínházban. Egy másik társulat bérelte a teátrumot. A Vámpírok bálja című előadás közben történt a baj.

Orvosok kezelik Jegercsik Csaba színművészt, aki pénteken este, a Vígszínházban megtartott előadáson balesetet szenvedett - írja a Blikk. A baleset körülményeit és okát vizsgálják, a rendőrség felvette a jegyzőkönyvet.

A Vámpírok bálja című előadás második felvonásának elején a Professzort alakító Jegercsik Csaba lezuhant egy több méter magas, hídszerű díszletelemről.

A Vígszínház nem beszél az esetről, mert úgymond "bérbe volt adva a színház, ezért ebben az esetben ők nem tudnak nyilatkozni. Vagyis ugyan a baleset a Vígszínházban történt, a darabot a PS Produkció vitte színre a bérelt épületben".

Mindenesetre Jegercsik Csaba színművészt, aki több, mint 300 alkalommal játszotta a szerepet, kórházba szállították, megfelelő orvosi ellátást kap.

Az előadást a Vámpírok bálja társulatának döntése alapján megtartottuk

- írta szűkszavúan a lap megkeresésére a produkció.

A szakjogászi álláspontok alapján a Vámpírok bálja-előadáson történt balesetben a felelősség a szervező produkciós cégé, nem pedig a teátrumé.

Az esetet követően az Index megkereste Savanyu Gergelyt, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnökét, aki azt mondta, hogy tudomása szerint Jegercsik Csaba nem szakszervezeti tag, de ennek ellenére hétfőn felveszik vele a kapcsolatot, és megkérdezik tőle, mibe tudnak segíteni. Ha a színművész az érdekvédelmi szervezet tagja lenne, akkor azonnali munkajogi védelmet kapna, lábadozása idejére segélyre is jogosult lenne. Ezt a lehetőséget felajánlják majd Jegercsik Csabának is.