Nyitókép: Pixabay

Totál kibukott az autópálya-kezelő, érthetően – videó

Infostart
2024. június 11. 05:40
A baleseteket, rongálásokat legtöbbször gyorshajtás, a követési távolság be nem tartása, figyelmetlenség, telefonozás vagy a KRESZ egyéb rendelkezéseinek be nem tartása okozza.

A KRESZ szabályainak betartására és más közlekedők biztonságának szem előtt tartására hívta fel az autósok figyelmét az MKIF Zrt., miután június első hetében újabb két ütközéselnyelőt törtek össze a hazai gyorsforgalmi utakon – írja a vezess.hu.

Az autópálya-kezelő társaság Facebook-oldalán egy videóban mutatta be a két esetet. „Elég az értelmetlen balesetekből! Kollégáink nem bowling bábuk” – jegyzik meg a posztban.

A baleseteket, rongálásokat általában gyorshajtás, a követési távolság be nem tartása, figyelmetlenség, telefonozás vagy a KRESZ egyéb rendelkezéseinek be nem tartása okozza. Az MKIF Zrt. bejegyzésében figyelmeztet, hogy ezek a balesetek odafigyeléssel elkerülhetők lettek volna. Mint írják,

az ütközéselnyelők azokat a munkatársaikat védik, akik a takarásban többek közt szalagkorlátot javítanak, kátyúznak, aszfaltoznak vagy tisztán tartják az útpályákat.

Arra kérik az autósokat, hogy a KRESZ szabályait betartva, a többi közlekedőre figyelve, őket figyelembe véve és tisztelve vezessenek. Mint fogalmaznak, az autósoknak vállalniuk kell a felelősséget önmagukért, a többi közlekedőért és az autópálya-kezelő munkatársaiért, akik azért dolgoznak, hogy balesetmentesen, kulturált körülmények között érhesse el mindenki az úti célját.

„Online vásárláskor gond nélkül beteszed az X-et, hogy elfogadod a vásárlási feltételeket. Kérjük, hogy amikor vezetés előtt becsatolod az övet és motort indítasz, vedd úgy, hogy behúztad az X-et, felelősséget vállalsz!” – figyelmeztetnek a posztban.