Nyitókép: MTI/Vajda János

Elemző: Csák János eddigi miniszteri portfóliója akár egyben is maradhat

InfoRádió
2024. június 10. 11:17
Mráz Ágoston Sámuel szerint óvatosan kell kezelni azokat a sajtóinformációkat, amelyek szerint a minisztercsere kormányzati szerkezetváltással is jár.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője szerint van összefüggés a bejelentés és a bejelentés időpontja között Csák János kormányből történő távozása esetében, ugyanis a választásokat épp ciklusfelezőn tartották, az innovációs és kulturális miniszter pedig épp ezt az időpontot választotta annak áttekintésére, hogy tudja-e még miniszterként segíteni "az ezeréves magyar államiságot".

Azonban azokkal a sajtóinformációkkal óvatosan kell bánni, hogy "szétdobják-e" a tárca területeit - utalt az InfoRádióban arra, hogy a kultúra egyes értesülések szerint Gulyás Gergely kancelláriaminisztériumába, az innovációs terület pedig Nagy Márton nemzetgazdasági tácájához kerül, ugyanis egy emberhez is kerülhet egyben az egész eddigi minisztériumi feladatkör.

Ismert, hétfőn be is jelentették Hankó Balázst Csák János utódjaként, őt kérte fel tárcavezetésre Orbán Viktor miniszterelnök.

Mráz Ágoston Sámuel szerint nem biztos, hogy kormányzati szerkezetváltással is együtt jár a mostani bejelentés.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Mráz Ágoston Sámuel - Csák János lemondásáról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást