A sofőr, aki mindent megtett azért, hogy börtönbe kerüljön

Infostart
2024. március 13. 08:16
Jogosítvány nélkül vezetett részegen, amikor elkapták a rendőrök. Még aznap ismét ittasan ült a volán mögé, és fel is borult a kocsijával.

A vádirat szerint a vezetői engedéllyel nem rendelkező, járművezetéstől eltiltott férfi 2022. október 12-én délelőtt úgy vezette autóját Kiskunhalason, hogy előtte alkoholt és nyugtatókat fogyasztott. A vádlottat emiatt a kiskunhalasi rendőrök előállították. A rendőri intézkedéseket követően, a kora délutáni órákban, az elkövető ismét a volán mögé ült, annak ellenére, hogy még mindig ittas és bódult állapotban volt. A férfi két utassal indult el Kiskunhalasról Kiskunmajsa felé.

Kiskunmajsa közelében a férfi – ittassága és a nyugtatók hatása miatt – úgy kezdte el megelőzni az előtte haladó kistehergépkocsit, hogy a szemből érkező járműforgalomról nem győződött meg. Emiatt amikor áttért a bal oldali forgalmi sávba, nekiütközött a szemből érkező, szabályosan közlekedő autó bal első részének. Az ütközés hatására a vádlott autója előbb az előzött kistehergépkocsi bal elejének ütközött, majd lesodródott az útról, tengelye körül többször átfordult és végül az út menti kerítésen átrepülve egy füves területen, a kerekein landolt.

A baleset következtében a vádlott egyik utasa súlyos, míg a másik maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a férfit maradandó fogyatékosságot okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és eltiltás hatálya alatti járművezetés vétségével vádolja és vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza.