Nyitókép: MTI Fotó: Sóki Tamás

Ilyen is van Magyarországon: traffipaxozó rendőröket büntettek meg

Infostart
2024. február 20. 04:40
Felelősségre vonták a rendőröket, akik a sáv közepén állva, a forgalommal szemben mértek sebességet.

Egy a közösségi médiában terjedő videofelvétel szerint egy civil rendőrautó forgalommal szemben, felkapcsolt tompított fényszóróval, a szembejövőket arra kényszerítve mért sebességet, hogy részben átlépjék a záróvonalat, miközben kikerülik a rendőrautót.

A videó megosztotta még a szakembereket is, mert például Pető Attila közlekedési szakértő, a KRESZ-professzor azt mondta, hogy a Kresz alapján a rendőrök megtehetik, hogy akár a forgalommal szemben, a sávban állnak meg traffipaxozni, ha a járműforgalmat indokolatlan mértékben nem akadályozzák vele. Viszont álló járművön tompított fényszórót nem használhatnak.

A Telex megkereste a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, hogy a traffipaxozó jármű miért ezt a helyszínt választotta; és indult-e valamilyen eljárás, és azt a választ kapta, hogy a nyilvánosságra hozott videofelvétel alapján a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság vezetője parancsnoki tényfeltáró vizsgálatot rendelt el. Ennek eredménye alapján szakszerűtlen intézkedés miatt felelősségre vonták az érintett rendőröket, a hasonló esetek elkerülése érdekében pedig megtették a további szükséges intézkedéseket.