Nyitókép: EvrenKalinbacak/Getty Images

Budapesten debütált a legújabb közvetítőkocsi - száz fős magyar stáb dolgozik a vizes-vb közvetítésein

Infostart / InfoRádió - Rozgonyi Ádám
2024. január 31. 14:41
UHD/4K felbontású és HDR képminőségű közvetítésre is alkalmas közvetítőkocsival bővült az Antenna Hungária Zrt. járműparkja. Papp-Gerlei Gyöngyvért, az Antenna Hungária Zrt. operatív vezérigazgató-helyettesét kérdeztük.

4K-s képrögzítésre is alkalmas közvetítőkocsival bővült az Antenna Hungária Zrt. járműparkja.

Mint az InfoRádióban Papp-Gerlei Gyöngyvér, az Antenna Hungária Zrt. operatív vezérigazgató-helyettese elmondta, az elmúlt évek technológiai fejlődésével együtt járó igény hívta életre ezt a fejlesztést, illetve annak meghonosítását.

"Tíz évvel ezelőtt bekövetkezett az SD technológiáról a HD technológiára történő váltás, és most nagyjából azt látjuk, hogy

az UHD technológia helyet követel magának elsősorban nemzetközi sportesemények kapcsán,

de ilyen igényekkel találkozunk már különböző kulturális események, koncertfelvételek kapcsán is" - mutatott rá.

Az Antenna Hungáriának 12 közvetítőkocsiból álló flottája van, ezek közül az egyik esett át 4K-s fejlesztésen néhány héttel ezelőtt.

Hogy a 4K-s felvétel milyen részletességű képet mutat, annak szemléltetésére elmondta, egy-egy közvetítés élvezhetősége jelentősen javul a technológiának köszönhetően.

"Nem árulok el nagy titkot: februárban Dohában lesz a vizes-világbajnokság, egy évvel ezelőtt kaptuk meg a felkérést, hogy az ottani műsorgyártási feladatok ellátásában tudnánk-e segíteni részt venni. Ezeknek a tárgyalásoknak az eredményeképpen az Antenna Hungária egy közel 100 fős stábot küldött a helyszínre, kollégáink már ott vannak, és a vb műugró, toronyugró, nyílt vízi úszó és vízilabda sportágaiban végeznek közvetítési feladatokat, a világ összes nézője számára. Nagyon megtisztelő a feladat, és nagyon büszkék is vagyunk rá" - tette hozzá.

A magyar csapat az Al-Dawri & Al-Kass Sports Channel alvállalkozójaként dolgozik a világeseményen.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az Antenna Hungária új 4K-s közvetítő kocsija
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást