Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ellenzéki kétség Zuglóban: kiszállt a Momentum

Infostart
2024. január 25. 14:55
Horváth Csaba, a XIV. kerület polgármestere jelentette be, hogy a Momentum kiszállt az ellenzéki együttműködésből, és saját jelöltet állít ellenében.

A Momentum bejelentette, hogy kiszáll az ellenzéki együttműködésből – közölte Horváth Csaba, Zugló polgármestere az ATV-ben, amikor a közelgő önkormányzati választásról és az ellenzéki kihívójáról kérdezték.

Azt is elmondta, hogy csak abban az esetben tartanak előválasztást a kerületben, ha mindenhol máshol is megtartják. Arról is beszélt, hogy minden hivatalban lévő polgármester esetében minden koalíciós párt megadta a támogatását a Momentum kivételével.

"A Momentum egyedül Zuglóban akar valamiért kivételt tenni" – jelentette ki a zuglói polgármester, szerinte azért, mert a Momentum újabban arra építi a politikáját, hogy „teljesen független az ellenzéktől, és majd ők megmutatják”. Horváth Csaba azt is hozzátette, hogy úgy látja, a Fidesz nagyon boldog attól, hogy van egy momentumos kihívója.

Rózsa András, a kerületi eddigi alpolgármestere lesz a Momentum zuglói polgármesterjelöltje a nyári önkormányzati választáson, és ezek szerint egyben kihívója az előválasztáson.