A budapestiek az országos átlagot meghaladó arányban járnak étterembe, télen csaknem a kétharmaduk talál rá legalább egy alkalmat egy friss felmérés szerint - írja a vg.hu egy reprezentatív felmérésre hivatkozva.
Kiderült, hogy mindenekelőtt családi és baráti összejövetelekre, randevúkra és céges vacsorákra érkeznek télen étterembe a vendégek. A kutatásban megkérdezett, 18 és 59 év közötti válaszadóknak országszerte több mint a fele (57 százaléka), a Budapesten élőknek pedig a kétharmada (67 százaléka) étkezik legalább egyszer vendéglátóhelyen a téli időszakban.
Minden negyedik nő és minden harmadik férfi jut el havonta egy alkalommal vendéglőbe itthon.
Az éttermi vendégek 27 százaléka ötezer forint alatt, 47 százalékuk pedig öt–tíz ezer forint között költ egy főre a teljes fogyasztásért, míg négyből egy vendég fizet ennél is többet.
Télen a magyar vendégek egyértelműen a húsételek rajongói, 81 százalékuk a csirkéből, marhából, bárányból vagy kacsából készült fogásokat részesíti leginkább előnyben, és hasonló arányban következnek a sorban a vad-, hal- és a tésztaételek.
A portál azt is megírja, hogy a kutatás során megkérdezettek szerint leginkább az ízletes, minőségi fogások (75 százalék), az igényes, barátságos környezet (51 százalék), az udvarias kiszolgálás (42 százalék), valamint egy korábban sosem kóstolt, izgalmas, különleges étel (40 százalék) tudja emlékezetessé tenni az étterem-látogatásokat.