Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Már látják, mikor jön az újabb hidegfront

Infostart / MTI
2023. december 31. 07:05
Szilveszterkor, de azért enyhe marad az idő.

Időjárási helyzet Európában:

Az európai időjárási helyzetben továbbra sincs érdemi változás, a frontok a kontinens északi részein teszik változékonnyá az időjárást. A legtöbb csapadékot Németország északi területeiről jelentették, ott helyenként eléri a 40 mm-t a csapadék mennyisége.

Ezzel szemben szárazföldünk déli felén nyugodt, nagyrészt csapadékmentes, napos időjárás uralkodik anticiklonális hatásoknak köszönhetően. Napközben csak a Kelet-európai-síkság északi részén és Skandináviában marad fagypont alatt a hőmérséklet, nagyrészt inkább a tavasziasan enyhe idő jellemző. A Kárpát-medencében is marad a nyugodt, eseménytelen időjárás, de vasárnap késő délutántól, estétől egy közeledő hidegfront hatására az északi tájakon már előfordulhat eső, záporeső.

Várható időjárás vasárnap éjfélig:

Vasárnap napközben főként a Dunától keletre csak lassabban oszlik fel a köd és a rétegfelhőzet, sőt az Északi-középhegység térségében egész nap megmaradhat. Másutt napos, fátyolfelhős idő ígérkezik. A szitálás, ónos szitálás mellett vasárnap késő délutántól, estétől az északi tájakon már előfordulhat eső, záporeső is. Vasárnap már több helyen fordulhatnak elő élénk széllökések, sőt az Észak-Dunántúlon erős lesz a déli szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap a legtovább borult, ködös Északi-középhegységben csupán 2 és 6, másutt 7 és 15 fok között várható.