Nyitókép: Infostart

Téli Balaton - hátborzongató élmény a strandon

Infostart
2023. december 27. 17:33
Fáklyákkal a kezükben merültek a Pribék István tréner vezette Balatoni Jegesmedvék a háromfokos Balatonban a téli napfordulón, a csopaki strandon.

Télen fürdeni a Balatonban? Sokak szerint ez elképzelhetetlen. Pedig megtörtént idén is, a VEOL így tudósít a hátborzongató eseményről:

"Ezúttal nem a szabadban, hanem a szaunaházban hangolódtunk a hideg fürdőzésre, speciális légzőgyakorlatokkal. Aztán egy kis szabadtéri bemelegítés, torna után fáklyával a kezünkben indultunk a vízbe, így is jelképezve a a téli napfordulót, illetve a fényt.

A több perces fürdőzés a hideg vízben különleges érzéssel tölti el az embert! Az igaz, hogy a merüléshez nem kevés akaraterő kell, ami fejben dől el, aztán a hideg víz semmihez sem fogható élményt ad az embernek.

Csak magára figyel, mérhetetlen nyugalom és csend veszi körül, miközben gyönyörködik a természetben, a téli Balaton különleges látványában. Ha esetleg a nap is süt, az külön ajándék ilyenkor. Egy ilyen fürdőzés kimondhatatlan élményt ad, tökéletesen felfrissíti az embert, boldogsággal tölti el és minden stresszt elűz. A csobbanás után kevés parti futás, torna után mindenkinek nagyon jól esett a szaunázás, majd többen ismét visszamentünk a vízbe."

2023-ban december 22-én, pénteken volt a téli napforduló, egészen pontosan 03:28-kor. Ezen a napon volt a leghosszabb az éjszaka és a legrövidebb a nappal. Innentől hosszabbak lesznek a nappalok egészen a következő napfordulóig.